top of page

Nagu Strand 4 | 21660 Nagu | Finland

040-744 1744 
info@lescale.fi

L'Escales historia...

År 1987 grundades L'Escale i ett idylliskt båthus/magasin i Nagu hamn. Namnet L'Escale kommer från franska och betyder strandhugg, mellanlandning.

Restaurangen har varit sin stil trogen ända sedan den grundades, skärgårdsinspirerad med en doft av det franska köket. Restaurangen är känd för sin goda mat och sitt breda vinsortiment.

BILDER

Här kan du titta in på vår bildsida

 

En bild säger mer än hundra ord men ändå tycker vi ibland att det är svårt att förmedla den rätta stämingen under de olika årstiderna.

En vacker sommardag ligger hundratals båtar förtöjda utanför terassen och havet glittrar i bakgrunden. Under vintern värmer brasorna inomhus när kylan blir för kall.

UTRYMMEN

De flesta utrymmena kan omvandlas från restaurangsal till mötesutrymmen.Restaurangen är indelad i en övre våning för fester och fine dining och en nedre vånig i bistrostil.  Därtill finns grilltaket för sommarens informella tillställningar. Restaurangbåten Najaden är en pizzeria som förvandlas till after-sail-bar  på kvällen.

SKÄRGÅRDS BRÄNNERIET

Föt tillfället är bränneriet tyvärr stängt pga. renovering och omplacering.Skärgårdsbränneriet tillverkar snaps av skärgårdens egna frukter och rotfrukter sedan 1996

VINIMPORT

I vinkällaren finns vinskatter från "gamla" världen, dvs. från Europa.Restaurangen har importerat egna viner alltsedan 1998 från Frankrike.

KRUKMAKERI

Krögarens egna oiginella produkter används dagligen i restaurangen..​Krukmakeriet förser restaurangen med eget porslin, främst tallrikar och serveringsfat

ÖRTAGÅRDEN

Restaurangen har en vacker örtagård bakom grilltaket.I kryddlandet växer bl.a. basilika, rosmarin, timjan, dill, persilja.

Dessutom odlas ärter och bönor, jordärtkockor och blommor, naturligtvis.

bottom of page