TISLAAMO

Tislaamo on tällä hetkellä suljettu remontin takia!

Kieltolain aikana viina tuli saariston kautta. Nyt se tulee saaristosta!

 

Nauvon Skärgårdsbrännerietissä, joka toimii L'Escalen piharakennuksessa, on tislattu viinaa vuodesta 1996. Ravintoloitsija Mikael Smeds huolehtii itse koko tuotantoprosessista. Tislaamossa käytetään vain paikallisia raaka-aineita kuten omenoita, pihlajamarjoja ja perunoita. Osa tuotteista tislataan perinteisessä suomalaisessa pontikkapannussa, osa saksalaisessa kuparipannussa.

 

Idea tislaamosta tulee pohjanmaalta, jossa viinankeittäjä-krouvari Smedsin isoäidin-isänsä Mickel Hurr aikoinaan huomasi että on kannattavampaa viedä viina kuin rukiita ja perusti senaatin luvalla viinatislaamon Korsholmaan. 
Siis Pohjanmaan kautta!